توسعه فضای مجازی میتواند مرزها و قراردادهای بین المللی را بی اعتبار کند. در جهان جدید دیگر نمی توان از روش های سابق حکمرانی برای کننترل تمامیت ارضی، تامین امنیت و حتی فراهم کردن امکانات آموزشی و بهداشتی که برعهده دولت هاست، استفاده کرد.

پیش از آغاز جهانی شدن، نظام حکمرانی مبتنی بر ارتباطات چهره به چهره (1) و قدرت کنترل غالبا به دست حکمرانان محلی بود با توسعه فناوری های ارتباطی به وجود آمدن دولت-ملت های مدرن دولت های مرکزی قدرت را به دست گرفتند. و بروکراسی های قدرتمند شکل گرفتند. اما در چنددهه اخیر با توسعه فضای مجازی شرایط و امکانات متفاوتی به وجود آمده است. این امکان وجود دارد که بیشتر خدمات دولتی در فضای مجازی ارائه شود. (دولت الکترونیک) و البته باید توجه داشت که همان گونه که دولت مقتدری در فضای واقعی وجود دارد باید در فضای مجازی هم حضور دولت حس شود. « بنابراین امروزه رئیس جمهور علاوه بر فضای فیزیکی باید در فضای مجازی نیز رئیس جمهور باشد. متاسفانه در ایران دچار Digital Gap شده‌ایم و از این قافله تا حدودی عقب مانده‌ایم. » (همان)

همچنین باید توجه داشت که فضای مجازی این امکان ارتباط نزدیکتر و غیر بروکراتیک دولت مردان و مردم را فراهم میکند و این فضا میتواند مطالبه گری مردمی را افزایش دهد که درعین حال پاسخگویی را مسئولین را می طلبد.

« در مطالعات اخیر پیرامون نحوه تعامل مردم با سیستم اداری متوجه شدیم، 87 درصد مردم عدم شفافیت اطلاعاتی یا همان سردرگمی، 67 درصد فساد اداری، 82 درصد ارتباطات و رانت و ارجح بودن روابط بر ضوابط را بزرگترین مشکل نظام اداری کشور می‌دانند.این حاکی از وجود مشکلی اساسی در سیستم اداری کشور است. حکمرانی دوفضایی در واقع فرصتی است برای جبران خطاهای گذشته و برای اینکه به صورت سیستمی عدالت در زندگی مردم گسترش یابد. » (همان)

توسعه فضای مجازی امکان، می تواند محدودیت های مکانی و زمانی گذشته را از بین ببرد و امکان بهره مندی از خدمات دولتی را برای همه فارغ از دوری و نزدیکی به مرکز فراهم کند البته پیش از بهرهمندی از چنین عدالتی لازم است که زیرساخت های مناسب نیز آماده شود تا توسعه ی فضای مجازی و دولت الکترونیک، «شکاف دیجیتالی» که به تبع آن شکاف های اجتماعی گذشته را بیشتر می کند، ایجاد نکند دولت الکترونیک همچنین میتواند هزینههای دولت را خدمات عمومی تا حد زیادی کاهش دهد.

 کار مجازی، بسیار از کارهای تکراری در جهان واقعی و جهان مجازی را حذف می کند و این حذف ها، منجر به کاهش هزینه ها، کاهش تخریب انسان و محیط زیست و عزت و کرامت انسانی است.  فرایندهای گسترده را فشرده می کند و با الگوریتمی شدن اقدامات، زنجیره ای از اقدامات در یک لحظه محقق می شود. (2) 

  

1 جهانی شدن، حکمرانی دوفضایی، دنیای مجازی و برقراری عدالت *حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سعیدرضا عاملی

2- نشست بازخوانی پارادایم دوفضایی شدن ها و آینده ی فرهنگ در جهان


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

radman تنـــــها خــُــدا نسیم عشق دکتر صدیقه ببران Tabaneshahr s Eric دخمه ی معجون سازی آرمیکاپاتوق هر چی کی بخوای